Опасно време сковава 14 области днес    През нощта облачността над страната

...
Опасно време сковава 14 области днес 
 
През нощта облачността над страната
Коментари Харесай

Свърши хубавото време! Връхлитат бурни ветрове, сняг и дъжд ...

Опасно време сковава 14 области днес 

 

През нощта облачността над страната бе раздрана и съвсем безшумно. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Атмосферното налягане през днешния ден ще се покачва и ще бъде към междинното за месеца.

След среднощ и до сутринта по поречието на Дунав и над Източна България се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Сутрешните температури ще са най-вече сред 6° и 11°, тук-там в Югозападна България - малко по-ниски. В София - към 6°.

Днес преди обяд в северозападните региони, а до края на деня и в останалата част от страната ще духа сдържан, краткотрайно мощен и стремителен вятър от запад-северозапад. С него дневните температури ще се намаляват и към 14 часа, в множеството места, ще са сред 3° и 8°, в София - към 3°. Облачността ще е променлива, след обяд - постоянно забележителна и тук-там ще превали едва. 

За през днешния ден е разгласен жълт код за мощен северозападен вятър в 14 области. Жълтият код е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Сливен, София област, Пазарджик и Пловдив.
 

Карта: Национален институт по метеорология и хидрология

През нощта против петък ще продължи да нахлува леден въздух и на обособени места във високите котловинни полета в Югозападна България и в Предбалкана ще превали слаб сняг.

Преди обяд по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд ще духа сдържан и стремителен вятър от запад-северозапад, с него видимостта ще се усъвършенства и облачността ще се раздра и намалее. Максималните температури ще бъдат сред 14° и 16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна и ще бъде прохладно. Ще духа мощен, след обяд и плевел вятър от запад-северозапад. На обособени места основно в западната половина от страната ще има превалявания от сняг, под към 1200 - от дъжд, само че до вечерта границата на снеговалежа ще се намали доста. Ще става студено и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 4°, на 2000 метра - към 0°.

През идващите дни захлаждането ще продължи. В петък ще бъде прохладно, вятърът ще е северозападен. Облачността ще е променлива, единствено на обособени места едва ще превали. В събота вятърът ще отслабне, ще има и по-значителни разкъсвания и понижения на облачността.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР